_CHR6058”Petrolul e al nostru”

Fericirea, bucuria și raza de speranță, pe care ne-au dăruit-o fotbaliștii ploieșteni, pe 1 iunie de ziua copilului, le-am primit ca pe o gură de oxigen pentru fotbalul prahovean, cel care a suferit timp de 18 ani. Respet pentru toți  cei care au avut puterea de a le fi alături și la greu, pentru ei această a treia Cupă a României a însemnat „Victoria Supremă”, pentru culorile galben albastre, în lupta lor cu toți cei care, nu au dorit binele Petrolului. A fost o muncă acerbă, făcută din dragostea pentru culori, o muncă titanică din partea voluntarilor pentru obținerea semnăturilor, ca Petrolul să fie al nostru. Da, acum „Petrolul e al nostru”, datorită fanilor pe care nu-i putem descrie decât în cuvinte elogioase. Curajul lor, dar și al celor care au făcut tot posibilul ca echipa fanion să ne aducă bucuria în suflet, a fost unul născut din dorința „găzarului” de a convinge țara că, Petrolul este echipa pe care o iubești necondiționat.

_DSC9323 - CopyCu mic cu mare-n capitală, să luăm cupa a treia oară

Ziua cea mare a venit și pentru colcigeni, pe 1 iunie 2013, atunci când la ora 16 aproximativ 200 de suporteri ai Petrolului s-au urcat la drum în 2 autocare, autoturisme proprii și au luat drumul spre Național Arena,  fostul stadion „Lia Manoliu”, arenă pe care în 1995, ploieștenii au mai câștigat o finală, finala aceleiași cupe în fața rivalei Rapid București, pe care au învins-o până la final, prin loviturile de departajare. Culorile galben albastre au dominat capitala, cfr-iștii s-au prezentat la această sărbătoare, cu aproximativ 300 de suporteri, dacă ne mobilizam toți cei de la Colceag îi puteam depăși numeric. Rușinos pentru un oraș, să desconsideri un trofeu atât de important, ceea ce s-a câștigat în teren, a fost meritul echipei prahovene, care a fost la înălțime la toate capitolele.

_DSC9097 - CopyCupa a revenit la Ploiești

La finalul partidei a început fiesta pe stadion după care, aceleași coloane interminabile de autocare, microbuze, autoturisme s-au încolonat spre destinația Ploiești. Autocarul găzarilor a purtat cupa în mare viteză spre orașul nostru, acolo unde aproximativ 50.ooo de suporteri au scandat din răsputeri „A venit Cupa, A venit Cupa, A venit Cupa la Ploiești”,  până dimineață, jucătorii ploieșteni alături de staful echipei, de suporteri au petrecut în urale și cântece stropite, din când în când cu șampanie. Autoritățile locale, au dat foc artificiilor să anunțe sărbătoarea celei de-a treia cupe aduse în orașul lui Caragiale. Fericirea acestei zile speciale, de pe chipul suporterului petrolist, sperăm să ne-o mai dăruiască băieții noștri, în finala Supercupei României atunci când, îi vom prinde pe steliști pe Național Arena și va trebui să-i „cotonogim”, să le demonstrăm că fotbalul nu trebuie păcălit, oare știu conducătorii din Ghencea, câți fani au pierdut la acel meci, cu Viitorul lui Hagi? Respectul față de suporteri, unde este? Fanii iubesc echipa cu o singură condiție, să nu-i minți, să le demonstrezi că lupți și te dedici trup și suflet culorilor pe care le reprezinți, ăsta este prețul pe care trebuie să-l plătești, pentru a avea cei mai minunați fani. Ei nu se pot cumpăra, cum bine spuneau cronicarii noștri sportivi, arată-le respect și chiar dacă pierzi, ei te vor ierta.

Viitorul Colceag, pierde în fața celor de la Balta Doamnei, după euforia nopții albe de la Ploiești 

P1210232Meci ușor, și-au spus jucătorii colcigeni, care au ajuns cu greu la meciul de duminică, la Balta Doamnei unde au întâlnit Tineretul din localitate. Până să se dezmeticească din euforia nopții de sărbătoare, gazdele le-au atribuit o corecție și le-au înscris un gol în minutul 35. Bara s-a opus șutului violent trimis de G. Iancu din min. 43, N.Gavrilă a retrimis în poarta  Tineretului și a adus egalarea pe tabela de marcaj. 1-1 la pauză, neputința jucătorilor noștri, după reluarea celei de-a doua părți, s-a putut vedea în jocul haotic al acestora, fără idee tactică, greșeli individuale peste măsură, căderea fizică dar și psihică după primirea celui de-al doilea gol venit în min.62. Până la final gazdele mai înscriu de două ori în minutele 85 și 90.

P1210235Viitorul: I. Manolache – G.Iancu, R. Georgescu (cpt.), C. Crângașu, M.Dumitru – G. Nicolae, R. Neacșu( C. Florea min. 42), R. Dinu (I. Negrea min.75), M. Stancu (O. Ștefan min.51) – C.Tănase, L. Gheormescu (M. Iancu min.36)

A marcat: Nicolae GAVRILĂ (min. 43)

Antrenor: Vili Georgescu

P1210236Tineretul: Laurențiu Păun – George MITREA, Cristian COSTACHE, Cătălin ZISU, Florin PĂUN – Marius NICOLAE, Mihai STAN, Robert NEAGU, Florin SANDU, Dumitru MANOLACHE, Ionuț CRISTEA

Rezerve: George DUMITRU, Ionuț MITROI, Georgian NAE, Alex CONSTANTINESCU

Antrenor: Ionuț Tonciu

Au marcat : Dumitru MANOLACHE( min. 35, 62), Ionuț Cristea ( min. 85, 90)

Arbitri: centru – Ciprian STOICESCU  din Ploiești

tușă 1 – Mihai TOMA din Gorgota

tușă 2 – Ionuț STANCIU din PloieștiP1210234

Observator: Constantin NIȚĂ din Ploiești

Scor final:    Tineretul- Viitorul 4-1 (1-1)

Voi reveni în articolul următor cu o prefață a partidei de miercuri 12 iunie în care Viitorul se va deplasa la Mizil, și va întâlni Rapidul, prin amabilitatea d-lui Cătălin ENACHE, vă vom prezenta lotul echipei mizilene în care se întâlnesc foste glorii ale fotbalului prahovean.

P1210228Tot cu ajutorul acestui domn, vom încerca să mobilizăm autoritățile locale din Colceag, pentru a construi o tribună, o sală de sport sau teren sintetic, atât de necesare tinerilor viitori fotbaliști. Vă vom prezenta fotografii, de pe bazele sportive din comunele prahovene, în care s-au investit puțini bani, dar s-au realizat lucruri mărețe.

Pe data de 01 iunie 2013, fundașul nostru dreapta Dragoș Ursea(foto centru), și-a serbat ziua de naștere, noi îi urăm La Mulți Ani, succes în carieră și în viață!

După această partidă, cu  antrenorul echipei s-au încheiat colaborările, pe această cale îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru Colceag, și îi dorim succes la echipele pentru care se va implica.

Program antrenamente:- marți 04 iunie 2013 seniori orele 19:00, juniori ”2000 orele 16:oo, orele 17:30 juniori ”98

-joi 06 iunie 2013, seniori ora 19:00, juniori ora 16 00

-sâmbătă seniori 08 iunie ore 10:oo

„În mare acesta a fost un meci, care, dacă s-ar fi desfășurat în alt mod, altul ar fi fost și rezultatul.”
(Eike Immel, portar Germania )

P1210305  P1210359

Reclame

9 răspunsuri »

 1. afasfasf spune:

  scuza cu meciul cu petrolul este de clasa a 2 a sincer

 2. afasfasf spune:

  deci sa inteleg ca domnul Vili Georgescu nu mai este antrenorul Viitorului??

 3. afasfasf spune:

  ok am inteles.Pacat chiar mi se parea omul potrivit.NU stiu care a fost vina dansului in tot acest carambol de evenimente . Oricum ceva este sigur nu infrangerile din ultimile 2 etape sunt motivul pentru care a fost rugat sa paraseasca stuff-ul Viitorului

  • lupulgalben spune:

   Dupa cum spuneam, este si vina jucatorilor pentru infrangerea de ieri, nu am dat vina pe sarbatorirea cupei, dar ti se pare normal sa joci un meci de fotbal dupa o astfel de petrecere? organismul uman nu face fata la efort dupa astfel de momente, cat de mult ti-ai dori sa joci. Asta este…anul acesta am sperat sa-l terminam in primele 5 in constructia echipei, pacat ca am avut parte numai de accidentari si lipsuri in lot, vor trebui facute schimbari la nivelul lotului foarte drastice.

 4. afasfasf spune:

  in calitate de sustinator al viitorului astept aceste schimbari cu speranta ca vor aparea rezultate bune si constante.Succes!

 5. catalin spune:

  Cu parere de rau, de data aceasta, NICIO SCUZA pentru infrangerea umilitoare de la penultima grupare a seriei, una care incasase pana in prezent… 100 de goluri! O fi si oboseala de cu o zi inainte de vina, insa dezastrul de dupa pauza trebuie sa va dea bine de gandit. Apropo, au tribuna cei din Balta Doamnei? Nu stiam. Felicitari lor.

 6. gogu spune:

  Nu se poate! Au avut si asti pe fals ca Tg Vechi . Cu fosta echipa echipa eram mai buni acum suntem de ris Despre antrenor , voi sunteti de vina Si inca ceva ……………la scris despre fotbal se pricep fffffffffffff multi dar cu basica sunt nuli

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s