„Cuvintele sunt de prisos pentru a descrie o zi de sarbatoare a fotbalului la nivel de comuna, dintr-o zona de campie – localitatea Colceag, situata la jumatatea distantei dintre Ploiesti si Buzau” – incepe „povestea” unui eveniment cu adevarat fericit din viata acestei localitati, redata de Florin Pavel – „sufletul” miscarii fotbalistice din aceasta zona.

Duminica a fost sarbatoare pentru comunitatea constantin stan, Gabriel Papainog, florin paveldin Colceag si mai ales pentru iubitorii fotbalului de aici. Prilejul: inaugurarea bazei sportive din Colceag – „un motiv de a ne aduce aminte cu mandrie de fostul fotbalist nascut in aceasta comunitate, cel care a bifat 9 selectii la echipa reprezentativa a Romaniei, pentru care a si inscris, fost atacant al Gloriei Buzau, care a trecut si pe la Petrolul, un om modest si simplu: Constantin Stan. Acestui om, exemplu pentru tinerii fotbalisti ai Viitorului, i-am facut o bucurie si totodata o surpriza placuta: aceea ca baza sportiva sa-i poarte numele. La aceasta festivitate, a participat chiar cel care a dat numele arenei recosmetizate, profund emotionat de acest moment festiv, dar si tot lotul de jucatori si staful echipei Viitorul Colceag, autoritatile locale si, nu in ultimul rand, sponsorii care au dat „viata” pasiunii pentru fotbal”.

Asta pentru ca galbenul si albastrul sunt „definitorii” pentru Viitorul Colceag, vestiarele sunt zugravite in culorile atat de dragi celor de aici, care au muncit, voluntar, zeci de ore, pentru a duce arena localitatii „in randul lumii fotbalistice”.

In cadrul festivitatii au avut loc inmanari de diplome, tricouri, fanioane si cupe, antrenorul Vili Georgescu fiind unul dintre amfitrioni, inaugurarea avand si momentul ei pur fotbalistic – un meci intre jucatorii clubului Viitorul Colceag.

“Suntem la inceput de drum, avem cateva luni de la infiintare, dar o sa crestem. Vrem sa ne prezentam cu fanioane pentru fiecare partida, cupe, diplome pentru aniversarea zilelor de nastere ale fiecarui component al Viitorului, toate confectionate din bani proprii. La vara, cu ajutorul antrenorului Vili Georgescu, vom reinfiinta echipa de juniori nascuti in 1998 si mai mici. Vestiare noi, arena imprejmuita, vopsita, gazonul refacut, o pagina de internet a echipei” – sunt realizari cu care ne mandrim” – spun cei de la Colceag, supranumiti “lupisorii galbeni” ai fotbalului judetean prahovean.

Articolul de mai sus a apărut în numărul de astăzi, 27 martie 2013, al ziarului „Ziarul Prahova”. Mulţumim Marian DIMA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s